2011. október 29.

Ribizli makramé karkötő

Először a makraméra találtam rá, utána jöttek a gyöngyök. Úgyhogy ez a karkötő nem mai darab, de még mindig bírja  a strapát:

Ribizli makramé karkötő

A mintát Soldi készítette, a Kreatív vagyok oldalon találtam rá.

Brigi, köszönöm a mintát!

2011. október 28.

Lila St. Petersburg gyűrűvel

A Bead&Button oldalán van néhány ingyenesen letölthető anyag, köztük egy St. Petersburg leírás (regisztrálni kell az oldalon). Ez alapján készítettem az alábbi karkötőt.

St. Petersburg lilában (fém bogyó: Gyöngykuckó)

2011. október 18.

Nászajándék: borospalack kis extrával

Hétvégén esküvőre voltunk hivatalosak. Az ifjú pár szereti a finom borokat, így két palacknyi nedűvel leptük meg őket. Évekkel ezelőtt hallottam felöltöztetett borosüvegekről, ezért elkezdtem a Neten keresni szabásminta után, hogy ezzel tegyük egyedibbé az ajándékot. Találat híján ilyen lett:

Borosüvegek - menyasszony és vőlegény

2011. október 12.

Szolgálati közlemény: hol van a megjegyzésem?

Nem tudom, mással is előfordult-e, de az utóbbi két napban néhány blogon egyszerűen nem tudok megjegyzést hagyni! Hiába jelentkeztem be, folyamatosan a profil kijelölés után reklamál az oldal, majd kijelölés után sem jeleníti meg a hozzászólásom. Az ötödik próbálkozás után már nincs kedvem újra beírni a hozzáfűznivalómat.

Van valakinek hasonló tapasztalata (ha előugró ablakba írom a megjegyzést, akkor sikerül)?

Frissítés
Azt hiszem, megoldódott a probléma: belépéskor nem szabad kipipálni a maradjon bejelentkezve négyzetet, illetve engedélyezni kell a sütiket harmadik féltől. Remélem, most már működni fog!

2011. október 10.

Díjat kaptam!

Nem gondoltam volna, hogy egyszer velem is megtörténik: díjat kaptam Orsitól.



Megérdemli díj!
Due reward!
Verdienter prise!
Köszönöm hogy gondoltál rám!
Thanks!
 
Feltételek:
Az utolsó 10 kommentelődnek lehet tovább küldeni,mert megérdemli
Conditions:
Please send this prize to your last 10 blogger's commenters, becaues the merith an award !
Bedingungen:
Bitte diesen Gewinn an den letzten 10 Antwortern von Blogschreibern weiterzuleiten, da Sie es verdient haben !
Condiciones:
Favor pasar ese premio a tus ultimos 10 blogers, que han respondido, porque lo merecen !

Orsi és Éva már megkapta ezt a díjat, ezért Pankának szeretném továbbadni!

2011. október 8.

Párnahuzat pólóból

Egyrészt van egy kedvenc sátrazós párnám, amit minden táborozáskor magammal viszek, cirka 15 éve. Szegényen sajnos meg is látszik, ráfért már egy új ruha. Másrészt van olyan pólóm, ami a hordás során elhasználódott, így fel már nem szívesen venném, párnahuzatnak viszont még jó lehet.

Szerencsére a párna és a póló méretre jól passzol egymáshoz:

Párnahuzat pólóból - átalakítás előtt

Első lépésként levágtam a pólót a hónalj rész alatt:

Párnahuzat pólóból - kettévágott póló
Mivel az így kapott téglalap három oldalán gépi varrás van, kifordítás után a vágott szélnél varrtam össze.
Ha gyakorlott lennék a varrásban, minden bizonnyal belevágtam volna a gomblyukkészítésbe, mersz híján csak a tépőzáron vagy valami még egyszerűbb megoldáson gondolkoztam el. Utóbbi győzött: hat pamutfonalat vágtam le, melyeket félbehajtottam és megcsomóztam. A keletkező hurkot a huzat visszájára varrtam.

Párnahuzat pólóból - masni előtt

A kész így fest:

Megmondanád, hogy póló volt? :)

Amin mostanában jár az agyam, az a megstoppolhatatlan zoknik összehozása a pólókkal, de ez még meggondolás alatt van. Adri zoknibabáit is kinéztem magamnak egy idje, már csak egy megfelelő korú gyermek kell, aki díjazza :)

2011. október 7.

Hó végi Sahara

Több dolog miatt is: egyrészt szeptember utolsó hetében ezen dolgoztam gőzerővel; másrészt későn kapcsoltam ahhoz, hogy az ebay-en rendeljek Swarovski square-eket, az itthon kaphatót pedig olyan drágának találtam, hogy inkább más megoldást választottam. Ilyenkor, azt hiszem, a "majdnem" előtagot szokták használni. Így hát az én majdnem Saharám így néz ki (a képek most nem lettek túl jók, valamiért mindegyik bekékült...)

Sahara karkötő és nyaklánc

 Külön külön szemügyre véve pedig:

Sahara karkötő fém négyzetekkel

Sahara karkötő kapocs 4 mm-es swarival

A nyaklánc esetén a kis négyzetet 32, a nagyot 48 delicával kezdtem.

Sahara nyaklánc

Sahara nyaklánc - a szín talán itt a legélethűbb

A mérleg egyik serpenyőjében két törött tű, két spirállá csavarodott tű, jó néhány óra böködés és egy kis görcs a kézben, míg a másikban a boldog megajándékozott. Szerencsére legközelebb két év múlva esedékes egy újabb 30. születésnapos barátnő - ennél kisebb alkalomra neki nem állok! :)

2011. október 3.

Utolsó próba

Még szerencse, hogy csak hárman jelentkeztek a játékomra, így ez az utolsó próba, többször nem lesz ilyen bejegyzés. Nem fogok oldalakat írni arról, hogy vajon más is járt-e már így, vagy hogy minek is jelentkezik olyan, aki később meggondolja magát, illetve hogy legalább egy emailt küldene: nem kell mégsem. Tehát: Margó, ha még mindig tetszik a karkötő és a nyaklánc, akkor várom az emailt egy héten belül.