2010. november 30.

Kaspó helyett cserép edénnyel

Ezt a cserepet Katicámnak készítettem. Eredetileg kaspót szerettem volna, de sajnos csak "lyukas aljúval" találkoztam, így maradt a tálkás megoldás. Aki kitalálja, melyik molekula képlete van a cserép-aljon, vendégem egy ilyen szettre - minekutána ezt a blogot csak én olvasom, erre nem látok nagy esélyt, de hátha. Ja, akkor már leszűkíteném az első három jelentkezőre.

A cserepet és a tálkát a Mammutban található Hobby Művész boltban szereztem be, a festékért pedig az Árkádba tettem egy kisebb fajta túrát a KES Papírboltba, méghozzá a hobby részlegre (két boltjuk is van). Ez volt a legközelebbi bolt, ahol Pentart festéket árultak (magyar termék). 
A végeredmény pedig így néz ki, aloe verát ültettem bele. Nálunk ő afféle laborkóró - bár a kóró ebben az esetben nem helytálló, csak úgy burjánzik. Hogy ez melyik gyakran használt vegyszernek köszönhető, nem tudom - egyik szakirodalom sem emeli ki, hogy a dietil-éter vagy a toluol kifejezetten jó hatással lenne rá. A fényt és a meleget imádja, és az sem baj, ha nem öntözik túl. Folyamatosan hozza az újabb hajtásokat, nem győzöm elajándékozni - ha valaki igényt tart rá, írjon bátran :)

Újra-csomaglás


A karácsonyban sose szerettem a csomagolást, mármint magát a csomagolóanyagot. Az ajándékok kibontása után a jobbakat kiválogattuk és félretettük a következő évre, a kevésbé használhatók a kandallóban végezték gyújtósként. Pár éve rákaptam az újságpapírba csomagolásra. Persze csak olyanoknál, akik talán nem sértődnek meg azon, hogy kvázi megspóroltam a szép csilli-villi papírkát/fóliát, ami rögtön a szemetesben végzi. Ez a csomagolás például egy könyvet rejt. Habár a masni elkészítéséhez szükség van némi cérnára, a rögzítéshez pedig celluxra, a csomagolás nagy része már második szerepét tölti be. Így a három elvből - reduce, reuse, recycle - az egyik legalább érvényesül. Hogy utána a szelektívbe került-e...?
Ezt a logót a St. Cloud State University honlapján találtam. Nem tudom, ők mit tesznek ennek érdekében (nem olvastam végig a honlapjukat), de a képkereső találatai alapján ez a logó volt a legszimpatikusabb - bár a 3 R-t kiegészítették 4-re.

2010. november 3.

Pendrive-dísz - avagy előtanulmány peyote-hoz


Pí mint pendrive, és pí mint a gazdája.
A kép sebtiben készült, nem a legjobb, aláírom. Valahogy sikerült rábukkanni erre a technikára - és rájönni arra, hogy mások már évek óta rábukkantak... Van mit bepótolni, úgyhogy először rendeltem két füzetet Audrey-tól, a Peyote technikát leíró füzetek 1. és 2. részét, és letöltöttem a minta tervező programot is. A peyote csövecske és egy egyszerű gyűrű után pedig itt az első, saját tervezésű pendrive-díszem :)